Breed assortiment

Het beste vlees wordt door Van Kooten Vleesgroothandel ingekocht uit verschillende landen. Vervolgens wordt dit vlees verwerkt en/of gerijpt in onze eigen verwerkingsruimten cq. koelcellen, waarna dit eindproduct wordt gedistribueerd naar onze klanten.
Zie onderstaande pagina’s voor een overzicht van onze vleessoorten.
Wij verwerken diverse delen varkensvlees. Denk hierbij aan de luxe vleeswaren maar ook shoarma spiesen worden in eigen productie geproduceerd. Varkensvlees komt veelal uit Nederland, Frankrijk en Duitsland. Wij kopen het vlees in bij bedrijven waarbij de dieren volgens de Europese richtlijnen zijn behandeld. Deze richtlijnen garanderen dat deze dieren een diervriendelijk leven hebben gehad. De Europese en in het bijzonder de Nederlandse normen voor dierenwelzijn zijn hoog te noemen.
Rundvlees uit Ierland en Argentinië is het beste rundvlees ter wereld dat op dit moment verkrijgbaar is. De runderen en ossen groeien op in het land waar ze geboren worden en kunnen vrij naar buiten.
Nederlands kalfsvlees is wereldwijd een veelgevraagd product. Van Kooten Vleesgroothandel verkoopt daarom uitsluitend Nederlands kalfsvlees. Het vlees is gegarandeerd smakelijk, veilig , van hoge kwaliteit en gemest volgens 1 ster ‘beter leven’.
Ons lamsvlees is afkomstig uit Nieuw Zeeland, vleeskenners beoordelen dit lamsvlees als zeer goed. De dieren hebben er voldoende ruimte en bezitten de belangrijkste voorwaarde voor een stuk scharrelvlees; het is rijk aan kalium, magnesium, zink en ijzer.
Het gevogelte dat wij aanbieden, groeit in Nederland op. Pluimvee is het meest milieuvriendelijke vlees dat in Nederland geproduceerd wordt. De Nederlandse eisen aan de pluimveesector zijn eenduidig en streng. Het resultaat is dat gevogelte van Nederlandse bodem aan hoge kwaliteitseisen voldoet en erg lekker is.
Ook hebben wij de aller lekkerste vleeswaren in ons assortiment. Zowel heel als gesneden kunnen wij in de gewenste verpakking dagelijks leveren.

Overige producten

Door een toenemende vraag van klanten hebben we ons assortiment uitgebreid met diverse andere producten voor Horeca- en grootverbruikers. Zo kunt u bij ons nu ook terecht voor alle soorten frites, sauzen en verpakkingen. Neem contact op voor meer informatie.

Meer informatie

Van Kooten biedt meer dan vlees

Naast tientallen soorten vlees kunt u bij ons ook terecht voor verpakkingen, frites, sauzen en aanverwante producten. Vraag vrijblijvend meer informatie op.

Meer informatie